Úvodní stránka>Články>Ukázky dravců v lednickém zámeckém parku
Zveřejněno 12.02.2020

Ukázky dravců v lednickém zámeckém parku

Při hledání možností focení jsem narazil na společnost Zayferus, která pořádá v lednickém zámeckém parku unikátní akční ukázky dravých ptáků pro veřejnost.

To, co jsem si nejdřív nastudoval nejen splnilo očekávání, ale v mnohém ho i předčilo. Ihned po příchodu do míst, kde se ukázky konaly mě přivítalo několik desítek pózujících dravců, které bylo možno prohlédnout z bezprostřední blízkosti. Pohledu na dravce nebránily žádné mříže ani pletivo. Pro pořízení fotografie nebylo třeba speciální techniky, ani objektivu s dlouhým ohniskem. Takže 70-200mm/F4 bohatě stačilo na mnoho skvělých snímků s úžasnými detaily. Než začalo představení jsem si vše v klidu prošel a náležitě si focení užil.

Pak přišlo to hlavní. Představení dravců s letovými ukázkami a s ukázkami lovu a představením jednotlivých dravců. Přezbrojil jsem na ohnisko 500mm a čekal co se bude dít. Asi bych hodinové představení shrnu do dvou slov: „Velká paráda“. I přestože jsem předem nevěděl, jak bude program probíhat, kudy budou dravci létat, podařilo se i několik hezkých letových snímků. Pokud byste chtěli potrénovat focení v letu, vřele doporučuji :)

Nerad bych rozebíral podrobnosti celého programu. Pokud se rozhodnete do Lednice zajet a ukázky dravců shlédnout, nechte se překvapit. Informace o termínech ukázek a další informace naleznete zde. Přeji hodně skvělých zážitků.